Gode råd

Gode råd om udstilling

Hvad kræves der af hund og ejer for at gå på udstilling? Her er nogle ting man kan træne hjemmefra før man tager på udstilling.


Ringtræning.

Går ud på at vænne hunden til at være i en ring. Man kan sagtens træne det derhjemme på græsplænen. Det er en god træning for hunden, og den vil med garanti finde det sjovt.Hun skal gå på din venstre side. Brug evt. en godbid eller noget legetøj, så du kan holde dens koncentration mens I træner. Gå nu rundt i en cirkel, så hunden går inderst – altså mod uret. Hunden skal trave, men ikke gå eller galopere af sted. Efter en omgang går I nu frem mod dommeren. Man går frem og tilbage.


Når dommeren ser på hunden.

Har man en lille hund, stilles den op på et bord. Er det en større race, står den på gulvet.Dommeren kigger nærmere på hunden. Det kan man træne ved at føle på hunden. Det gør den vant til at blive rørt ved på en lidt anden måde end når man klapper den på ryggen. Husk især her at kigge på tænderne. Mange hunde er ikke vant til dette, men en dommer vil altid se på tænderne, evt. kan man selv få lov at vise dem. Dommeren skal sikre sig, at alle tænderne er der og at de er korrekt placeret, og at der ikke er tandsten.


At få sin hund til at stå rigtigt.

Dette kan være lidt af en kunst. Når man er i ringen med sin hund, er det ikke meningen at den skal sidde. Her skal den stå og helst så den poserer sig godt for dommeren. Hunden skal derfor altid placeres med siden til dommeren.


Korrekt stilling.

Forbenene skal stå lige og parallelle. Bagbenene skal stå så trædepudderne er fæstet i jorden, og hundens ryg er synlig for dommeren. Dette svinger dog lidt fra race til race.


Hovedet.

Skal være fremadrettet og halsen være strakt opad.